Kuusi viikkoa ja rapiat päälle on ikää ja meno reipasta. Tällä viikolla on ulkoiltu aika paljon ja opeteltu luoksetuloa. Aika hienosti toimii yksin ja ryhmässäkin, hauskan näköistä kun porukka porhaltaa puskista luokse hännät heiluen. Olen kutsunut pentuja perinteisellä pentupentupentu-hokemalla ja täällä-kutsulla jota käytän aikuisiin koiriinkin ja palkannut ruualla. Ulos ne tuntuvat myös tekevän mieluiten tarpeensa, mikä on tietysti hyvä juttu tulevaa elämää ajatellen.

Olen myös vienyt pentuja ulos yksin ja kaikki liikkuvat reippaasti ilman muun lauman tukea. Ruokahaluakin ennätin testata yksittäin, aika ahnetta porukkaa tuntuvat olevan. Tänään kävi Satu testaamassa pennut "virallisesti". Itse sain seurata testiä Ahtin yläsängyllä istuen, omat ihmiset eivät voi testiin osallistua vaan idea on että vieras ihminen tekee testin pennuille tuntemattomassa tilassa. Testipaikkana toimi siis Ahtin huone.

Mitään mullistavaa ei ilmennyt vaan testi lähinnä vahvisti omia arvioitani. Pojista Käpypoika ja Kontiainen ovat selvästi vilkkaampia ja Karhunpoika ja Repolainen vähän rauhallisempia. Karhunpoika vaikuttaa hiukan varautuneemmalta vieraiden kanssa, mutta leikki kuitenkin ihan hyvin. Kontiainen oli sosiaalisin. Kaikki leikkivät ihan mukavasti, Käpypoika parhaiten. Tytöt olivat hiukan unisia, erityisesti pikkutyttö herätettiin kesken unien. Reippaita olivat kuitenkin molemmat. Kukaan ei ihmeemmin reagoinut räminäpurkkiin ja kaikki kävivät sitä katsomassa. Ulkona kaikki liikkuivat reippaasti, osa tuli paremmin luokse, osa huonommin.

Näiden tietojen perusteella yritettiin sitten löytää sopiva pentu sopivalle omistajalle. Käpypoika muuttaa Evelle harrastelukoiraksi, Karhunpoika Heikille lenkkikaveriksi Savonlinnaan. Karpalo lähtee ilahduttamaan Teijan perhettä ja Kaarnikka Iisalle touhuiluun Oulun suunnalle. Kontiainen jää Siilinjärvelle Mian perheen seuraksi ja Repolainen Tarjan perheeseen Maaningalle. Toivottavasti kaikki tulevat toimeen tulevan perheenjäsenensä kanssa.

Ensi viikolla olisi tarkoitus käydä eläinlääkärin tarkastuksessa ja jos vain aika riittää harjoitella vähän hihnassa kulkemista. Loppuviikosta ensimmäiset sitten lähtevätkin.